Idei De Afaceri Profitabile Care Rezista Oricarei Crize

Asigura-Ti Veniturile Si In 2020

Idei De Afaceri Profitabile Care Rezista Oricarei Crize

Idei de afaceri profitabile au fost si vor fi in atentia tuturor chiar si in perioadele economice sau sociale mai dificile. Oamenii nu pot trai fara a avea acces la produse si servicii, fie de baza, cu preturi accesibile, fie de lux, satisfacand nevoi mai elevate.

Daca doresti sa incepi o afacere, este normal sa-ti faci probleme cu privire le evolutia acesteia, posibilitatea profiturilor reale, accesul la produse si servicii etc, mai ales in perioada de recesiune economica si urgenta medicala pe care o traversam. Dar stabilitatea locurilor de munca, predictibilitatea veniturilor sau garantarea afacerilor este greu de facut chiar si in economiile mai dezvoltate in situatii mai putin delicate.

Din fericire exista cateva industrii care supravietuiesc si chiar prospera in timpuri de criza.

Anul 2020 a adus tuturor multe semne de intrebare, temeri, situatii nemaiintalnite pana acum. S-au inmultit parerile cu privire la venirea iminenta a unei crize economice de proportii care v-a afecta in primul rand mediul economic. In perioade ca acestea, este esential sa ai o idee de afaceri care sa poata supravietui unei astfel de conjuncturi.

Ce inseamna o afacere care rezista recesiunii?

Afacerile care au dovedit ca pot rezista unei crize sunt acele afaceri flexible, care se pot adapta cu usurinta conditiilor economice si sociale astfel incat sa poata veni pe piata cu produse si servicii de care clientii au nevoie indiferent de situatie.  Totodata s-a dovedit ca au rezistat crizelor afacerile care si-au adaptat modelul de business si strategia noilor conditii de piata, adoptand cu usurinta trenduri, implementand noi tehnologi, noi metode de livrare, noi metode de customer care etc.

In general, este posibil  sa reziste crizelor afacereile care raspund nevoilor de baza ale clientilor cum ar fi: serviciile de reparatii, delivery, magazinele on-line, mancare si bautura, produsele si serviciile medicale, produsele sanitare etc.  Acestea sunt cateva dintre ideile de afaceri care pot trece cu ușurința printr-o recesiune.

Citeste lista ideilor de afaceri care pot trece peste provocarile anului 2020 si care se pot dovedi profitabile:

1. Produse si servicii pentru copii

Orice afacere destinata copiilor se poate transforma intr-o afacere profitabila. Vei avea nevoie de rabdare, munca grea si idei inovatoare pentru promovarea afacerii tale. Exista numeroase idei de afaceri concentrate asupra copiilor. Lista de mai jos cuprinde cateva idei profitabile care sa te ajute sa incepi afacerea cu investitii relativ mici:

  • Jucarii – poti dezvolta un magazin on-line sau fizic unde poti vinde jocuri si jucarii de calitate. Atunci cand te gandesti la copii, te gandesti la jucarii. Jucariile pot fi vandute in orice perioada a anului, iar modele si trendurile acopera o gama de produse care sa raspunda oricarei dorinte. Gastese furnizori care sa-ti ofere preturi mai mici, negociaza in functie de volum, sau negociaza termene de plata mai mari, gandeste campanii de marketing care sa raspunda direct dorintelor copiilor si incepi sa vezi rezultatele eforturilor tale;
  • Magazin cu produse pentru copii – te poti gandi sa acoperi intreaga gama de produse pentru copii, de la jucarii la hainute si biciclete;
  • Design pentru camerele de copii – daca esti talentat sau ai experienta in domeniu, poti dezvolta o afacere oferind servicii de design sau pictura pe care sa le completezi cu vanzarea de mobilier, lenjerie de pat pentru copii, covoare, perdele si draperii, si decoratiuni interioare specifice;
  • Organizare petreceri pentru copii – si aici produsele si serviciile pe care le poti oferi sunt numeroase. Gandeste o oferta deosebita care sa te diferentieze pe piata. Cauta produse de calitate, ofera parajituri si torturi home-made, cu ingrediente naturale.  Gandeste-te la copiii de toate varstele care pot veni la o petrecere si fi pregatit sa ai produse si pentru copiii cei mai mici. Implica-te si fa tu fotografiile. Vezi sa ai pe lista produselor si produse adaptate nevoilor speciale (alergii, intolerante). Amenajeaza un coltisor unde mamele cu copii mai mici ii pot schimba sau alapta (cumpara si un incalzitor de biberoane – nu e scump si merita efortul). Scapa de puiul Shanghai si cartofii prajiti in ulei si sigur vei avea o clientela bogata. Nu uita de site, de Facebook sau Instagram! Adapteaza-ti oferta si acestei perioade de pandemie cand petrecerile nu mai pot fi organizate. Poti vinde decoratiuni pentru zile de nastere, candy bar, torturi. Orice copil se va bucura sa aiba o zi de nastere frumos colorata!
  • Centru de limbi straine, IT si meditatii – copiii vor avea nevoie in permanenta de educatie; poti oferi servicii online si pe perioada de criza medicala;
  • Servicii de taximetrie speciale pentru copii – preluarea copiilor de la scoala/acasa poate fi o  afacere excelenta in orice oras mare;

2. Servicii medicale la domiciliu

Daca ai experienta in domeniu, poti oferi servicii medicale la domiciliu. De la un simplu consult, pana la injectii si recoltare probe pentru analize. O astfel de afacere poate veni la pachet si cu vanzarea de produse medicale si de ingrijire la domiciliu.

3. Cabinet de nutritie

Este o activitate care se poate desfasura si online, dar si la cabinet. Fie ca tu ai experienta si poti oferi aceste servicii fie ca te gandesti sa deschizi un centru in care sa colaborezi cu mai multi nutritionisti, aceasta afacere are clienti in orice perioada.

4. Cabinet de kinetoterapie

Vor exista persoane cu diverse afectiuni care vor avea nevoie de asistenta kinetoterapeurica indiferent de perioada economica prin care trecem. Fie ca oferi consultatiile la domiciliu fie ca ai un cabinet, aceasta afacere iti poate garanta clienti pe tot parcursul anului. Ca si in cazul cabinetului de nutritie, poti sa oferi tu acest serviciu daca ai cunostintele necesare sau poti amenaja un centru de kinetoterapie unde poti lucra cu mai multi specialisti si care iti poate aduce mai multe venituri.