Intrebari Esentiale Pentru Inceperea Afacerii

20 De Intrebari Care Te Pot Ajuta Sa Iei O Decizie Cu Privire la Inceperea Afacerii

Daca ai stabilit ca esti pregatit pentru antreprenoriat, acum este nevoie sa gasesti raspunsul la intrebari esentiale pentru inceperea unei afaceri.

Raspunde celor 20 de intrebari de mai jos si vei putea sa-ti clarifici multe necunoscute pe care orice antreprenor le are la inceput de drum:

 1. De ce doresc sa incep aceasta afacere?
 2. Imi va face placere sa fac acest lucru zi de zi? (daca doresti sa incepi o afacere intr-un domeniu care iti place, sunt sanse mult mai mari sa faci fata dificultatilor si sa o dezvolti);
 3. Sunt pregatit sa petrec cea mai mare a timpului, in detrimentul celui petrecut cu familia sau prietenii, pentru a face afacerea sa functioneze?
 4. Ce tip de afacere sa incep? Va raspunde aceasta unei nevoi in crestere pentru care nu exista substiut? Pot sa specializez afacerea in asa masura incat clientii sa nu se mai gandeasca la alte produse/servicii similare, oferite de alte afaceri?
 5. Ce tip de societate comerciala sa infiintez? Va raspunde forma de organizare nevoilor viitoare ale afacerii?
 6. Care va fi locatia pentru afacerea mea?
 7. Ce contabil sa angajez? Am nevoie de serviciile unei firme de avocatura?
 8. Care este profilul clientului meu? Raspunde la aceasta intrebare facand un studiu de piata si o segmentare a posibililor clienti. Decide carui segment doresti sa te adresezi si incearca sa raspunzi nevoilor acestora. Cu raspunsul la aceasta intrebare, poti sa te gandesti la urmatoarea. De fapt, raspunsul corect la intrebarile legate de produse si clienti este capital pentru dezvoltarea afacerii tale;
 9. Am suficient capital sa incep? Voi avea nevoie de un credit bancar? Am prieteni sau rude de unde sa imprumut?
 10. Ce produse sau servicii voi oferi si ce le diferentiaza de concurenta? Cat dureaza sa le produc?
 11. Raspunde produsul sau serviciul oferit de mine nevoilor clientilor mei?
 12. De ce resurse si echipamente am nevoie pentru producerea si vanzarea acestora? Am nevoie de angajati cu inalta calificare? De cati angajati ai nevoie? Cum vor fi platiti? Ce contracte de munca vor avea?
 13. Producerea si vanzarea produsele sau serviciile au nevoie de aprobari/avize speciale?
 14. Cine este concurenta mea? Ce nu ofera clientilor si afacerea mea poate oferi?
 15. Ce furnizori sunt in piata si cum pot colabora cu acestia?
 16. Cum imi calculez preturile? Costul productiei imi permite sa am preturi rezonabile, mai mici sau egale cu cele ale concurentei?
 17. Cum si cand incep sa fac profit?
 18. Cum imi voi administra afacerea?
 19. Cum imi voi face publicitate?
 20. Am nevoie de asigurari?

Lista de mai sus reprezinta intrebari esentiale pentru inceperea unei afaceri. Compromiterea raspunsului chiar si pentru o singura intrebare poate afecta implementarea si dezvoltarea. Inceperea unei afaceri moderne, care sa tina pasul cu noile trenduri reprezinta o provocare  si este nevoie sa stapanesti aspecte variate  pentru a funcționa cu succes.

Pentru mai multa inspiratie urmareste toate resursele oferite de expertii nostri: