Model Plan De Afaceri (Ghid Gratuit)

Model plan de afaceri

Planul de afaceri este cel mai important instrument al unui antreprenor, fie că acesta se află la început de drum, atunci când își planifică cu atenție afacerea, fie că are experiență, având o afacere în continuă dezvoltare și are nevoie să monitorizeze modul în care obiectivele propuse inițial au fost îndeplinite.

Ce conține un model plan de afaceri?

1. Sumar executiv – planul de afaceri prezentat pe scurt

Oferă imaginea de ansamblu a afacerii tale

2. Analiza pieței

Descrie pe scurt piața și clienții țintă

3. Planul de marketing

Analiza competitivă, marketing și suport vânzării, distribuție și prețuri

4. Managementul riscului

Planuri pentru situații de urgentă, asigurări, legal, contracte, plan de succesiune

5. Planificare financiară

Rezumatul financiar și previzionarea cash-flow-ului, profitabilitate, împrumuturi etc

6. Plan de acțiune

Aspecte operaționale și de gestiune, legale, conformitate, reglementari etc.

7. Anexe – documente care să susțină ideile din planul de afaceri

Documente financiare justificative, analize, statistici, promovare produse, CV-uri ale angajaților/managerilor-cheie, alte studii și rapoarte pentru susținerea ideii de afaceri etc.

Planul de afaceri trebuie să reflecte schimbările din afacere, din industrie sau din piață. Efectuează modificări ori de câte ori este este necesar pentru a ține cont de nevoile în continuă schimbare ale clienților sau de schimbările survenite în economie,  astfel încât să te asiguri că planul tău este actualizat la zi ținând cont de cele mai noi schimbări și trenduri.

Utilizează acest mode plan de afaceri, indiferent dacă ești la începutul afacerii sau dacă deții o afacere profitabilă, deoarece realizarea unui plan de afaceri te va ajuta fie să implementezi ideea de afaceri fie să verifici în mod regulat situația în care se afla afacerea ta.

Un plan de afaceri te poate ajuta să înțelegi mai bine ce idei sunt realiste și cum poți să te încadrezi în bugetul tău, sau, tot atât de bine te poate ajuta să identifici oportunitățile sau riscurile potențiale, astfel încât sa iei măsurile necesare la timp.

Completează numele tău si adresa de email în formularul de mai jos pentru a accesa gratuit acest mode plan de afaceri, propus de Antreprenoriat101.

Urmărește indicațiile din fișierul Word și completează cu informațiile specifice domeniului tău de activitate.

Model Plan Afaceri

CE SĂ FACI ÎN CONTINUARE

Citește și:

Planul de Afaceri – Definiție, Structură, Conținut