Planul de Continuitate a Afacerii (Ghid Gratuit)

Planifică Acum Și Protejează-Ți Afacerea

Ce înseamnă planul de continuitate a afacerii?

Continuitatea afacerii înseamnă o bună planificare în fața riscurilor asigură supraviețuirea afacerii. Realizează planul de continuitate a afacerii din timp si vei avea toate instrumentele necesare pentru asigurarea funcționării afacerii tale și în perioadele de criză.

Supraviețuirea și rentabilitatea afacerilor necesită o bună planificare, un bun management, încredere în sine și muncă asiduă.

De asemenea, supraviețuirea este asigurată și de o bună planificare pentru contracararea efectelor evenimentelor neașteptate atunci când afacerea ta, pe lângă presiunile pieței, trebuie să facă față și  unor situații care nu pot fi controlate.

La un moment dat, este posibil ca și afacerea ta să fie expusă unei crize (fie că este provocată de un dezastru natural, incendiu, criză de sănătate etc), care poate avea implicații atât la nivel profesional cât și la ce personal, afectând atât siguranța ta cât si pe acelor care colaborează cu tine, fie că sunt salariați sau colaboratori.

Planificarea modului de răspuns la dezastru și asigurarea continuității afacerii tale  sunt unele din cele mai importante acțiuni pe care trebuie să le iei. Capacitatea afacerii tale de a-și reveni și de a se recupera post criză depinde de cât de bine ai planificat aceste aspecte.

Dacă ești pregătit pentru un incident de orice fel, impactul acestuia va fi mai mic, recuperarea mai rapidă și mai ușoară asigurându-ți o poziție mai bună în piață, cu posibilitatea atingerii obiectivelor pe termen lung.

O bună planificare ca răspuns în fața unei crize are chiar avantaje: creșterea încrederii clienților și îmbunătățirea reputației afacerii.

Ce sa faci?

Cunoaște-ti afacerea  

Înțelege cum funcționează afacerea ta și operațiunile vitale pentru a asigura funcționarea continuă a acesteia;

Identifica riscurile

Identifică riscurile cu care afacerea ta s-ar putea confrunta;

Analizează riscurile

Care este probabilitatea ca aceste riscuri să apară? Care ar fi impactul?

Evaluează riscurile

Analizează  riscurile și stabilește acțiunile necesare pentru minimizarea acestora;

Descarca gratuit modelul Planului de Continuitate a Afacerii:

[email-download download_id=”10733” contact_form_id=”662”]

Studiul De Piață – Principii De Baza

 

 

Descarca modelul planului de continuitate aici:

Model Plan de Continuitate